2015-05-22

Быў хлеб, будуць аладкі

Вось так звычайна, толькі пяку хлеб, застаецца закваска і стрымацца, каб не напекчы тоўстых, духмяных аладак немагчыма :)


Раблю проста і "на вока":
  • да закваскі дадаю два-тры хатнія яйкі
  • каля 0,5 л хатняга малака
  • мукі столькі, каб было густаватае цеста
  • пакідаю на ноч, каб закваска пачала працаваць (у лядоўні, іначай перакісне)
  • і раніцай можна пекчы такіх пузанчыкаў :)
Мы любім есці са смятанай, варэннем, калі ёсць тварог, то з тварагом і мёдам.
Вельмі смачна! І водар хлеба лятае па хаце, і пахне нейкай утульнасцю ад гэтага :) Ці не так?!



Смачна есці і цудоўных выходных :))))
А ўжо яны хутка!

No comments:

Post a Comment