2014-06-21

Tiramisù або мясцовы сняданак суботы

Вітаю!
Сёння ў нас вельмі смачны сняданак...

Tiramisù


Так склалася, што настрой святочны да нас з мужам прыходзіць адначасова. І вось ён у вечары пятніцы прывез мне ружы, такія прыгожыя і духмяныя.
Са Святам Кахання! 


А я ў гэты час рабіла Tiramisù :) Як так адбываецца, сказаць цяжка, але вельмі прыемна рабіць прыемнасці адзін аднаму...

Што і як:
1. Бісквіт: 
  • 6 яек;
  • 1 шклянка цукру;
  • 1 шклянка мукі.
  • Бялкі трэба аддзяліць ад жаўткоў і паставіць на 15-20 хвілін у лядоўню.
  • У той жа час перамешваю жаўткі і пакідаю без лядоўні.
  • Халодныя бялкі ўзбіваю (каб трымалася добрая пена і бялкі ўзбіліся я дадаю адзін каменчык марской солі або лімоннай кіслаты), дадаючы паступова цукар (цукар мялю ў пудру, так лепш ён раствараецца ў бялказ і лепш падымаецца бісквіт). Можна ўзбіваць міксерам, але мне больш падабаецца рукамі - венчыкам.
  • Калі бялкі ўзбіліся ў пену (павялічыўся аб'ём прыблізна ў два-тры разы), дадаю жаўткі.
  • Затым па лыжцы дадаю муку, адначасова працягваю ўзбіваць цеста.
  • Выпякаю на блясе ў папярэдне разагрэтай да 200 С духоўцы 15 хвілін. Бісквіт атрымліваецца прамавугольнай формы, 4-5 см у вышыню.
  • Пасля таго як бісквіт астыў, разразаю на кавалкі 2х6 см, каб было зручна выкладаць у форму.
2. Крэм:
  • 500 г сыру маскарпонэ;
  • 2 жаўткі;
  • 35 г цукровай пудры для жаўткоў;
  • 2 бялкі;
  • 25 г цукровай пудры для бялкоў.
  • Бялкі ўзбіць у пену з цукрам, паставіць у лядоўню.
  • Жаўткі ўзбіць з цукрам.
  • Дадаць сыр маскарпонэ да жаўткоў, працягваючы ўзбіваць крэм пакуль сумесь не стане аднароднай.
  • Затым дадаць узбітыя бялкі, асцярожна перамешваючы крэм.
  • Раздзяліць крэм, які атрымаўся на дзве часткі.
3. Суніцы:
  • У суніц адрэзаць хвосцікі, раздзяліць на дзве часткі.
  • Першую - разрэзаць на кавалкі.
  • Другую - большыя суніцы - пакінуць для ўпрыгожвання.
4. Свежая садавіна для прапітвання бісквіту:
  • два персікі і два нектарыны змалоць блэндэрам. Раздзяліць на дзве часткі.
5. Верхні слой - крошкі бісквіту:
  • Некалькі кавалкаў бісквіту змалоць блэндэрам з 2-3 ч.л. сухой какавы.

6. Збіраем дэсэрт:
  • Трэба ўзяць форму з высокімі борцікамі.
  • Першы слой - кавалкі бісквіту заліць змеленай садавінай (пункт 4).
  • Другі - крэм з сыру (пункт 2).
  • Трэці - разрэзаныя на кавалкі суніцы (пункт 3).
  • Чацвёрты - кавалкі бісквіту заліць змеленай садавінай (пункт 4)
  • Пяты - крэм з сыру (пункт 2).
  • Шосты - крошкі бісквіту з какавай (пункт 5).
  • Сёмы - цэлымі суніцамі ўпрыгожыць дэсэрт.
  • Пакінуць на ноч у лядоўні...
І можна снедаць.



За кошт таго, што садавіна была сочнай, кавалкі бісквіту вельмі добра прапіталіся.
Увогуле торт-дэсэрт атрымаўся вельмі сочным, смачным і тлустым. Як раз тое, што неабходна на сняданак.
А сняданкі суботы... яны такія... сняданкі суботы...
Смачных сняданкаў!

No comments:

Post a Comment