Прывітанне, шаноўнае спадарства!
Учора так закруцілася, што своечасова не паспела выкласці аповед пра дзень:) Але цяпер ёсць трошкі вольнага часу, таму я тут, і тут мае ўражанні...
Учора так закруцілася, што своечасова не паспела выкласці аповед пра дзень:) Але цяпер ёсць трошкі вольнага часу, таму я тут, і тут мае ўражанні...
Як я пісала раней, асаблівае задавальненне мне дораць кветкі. Кожную раніцу я шпацырую па сваім садку і гародзе, правяраю, што яшчэ нарадзілася за ноч. І вось сёння дару маленькі букецік кветак стаціца...
Паставіла ў шклянку без вады, каб яны засушыліся і захавалі колеры :)
Але самай галоўнай падзеяй былі дранікі...
І дранікі былі з бульбы, якую я вырошчвала сама на гародзе, збірала жукоў, палола. Карацей, без хімічных сродкаў, што вельмі радуе :) Бульба вырасла самая натуральная і экалагічная.
І вось ужо збіраем ураджай. Было пасаджана 3 ці чатыры кошыкі, а капаю я ўжо ў трэці раз і атрымліваю пяцілітровае вядро.
Але як жа гэта было смачна!
Што і як:
- пяцілітровае (5 л) вядро бульбы
- 4 яйкі (курачкі дораць кожны дзень, за што ім вялікая ўдзячнасць ад нашага маленькага сямейства :)))
- 3-4 ст.л пшанічнай мукі
- соль (некалькі каменчыкаў марской солі дадала ў яйкі, калі ўзбівала)
Мой муж вельмі любіць дранікі. Нават першая страва, якой ён мяне частаваў, калі мы сустракаліся, былі дранікі, якія сам і прыгатаваў. Праўда, пасля гэтага больш нічога не гатаваў за пяць год сумеснага жыцца, але смак тых дранікаў я буду памятаць вечна :)
Ну а гэтыя дранікі са свежай бульбы атрымаліся проста ўлётнымі, салодзенькімі, мяккімі... Так і прасіліся на вячэру на вуліцы...
І варэнне з персікаў...
Атрымалася не варэнне, а мёд!
Муж прывез 12-15 кг персікаў, прыйшлося варыць варэнне. Такія пахі напаўнялі хату, што не хацелася выходзіць з кухні. Звычайна калі я штосьці гатую, нічога не каштую не аблізваю лыжкі... Але тут было цяжка стрымацца :)
Што і як:
- Персікі памыла, парэзала на кавалкі, змалола блэндэрам на пюрэ, засыпала цукрам ( цукар звычайна суплю "на вока", тут пайшло прыблізна па 0,5 кг на 2-2,5-3 л пюрэ з персікаў)
- Варыла каля пары гадзін, пакуль усё пюрэ не пачало кіпець
- Разліла ў гарачыя шклянкі і закрыла крышачкамі
- Паставіла пад коўдру на ноч
- І можна ласавацца...
Варэннага настрою Вам, сябры!
А я паскала за новымі ўражаннямі...
No comments:
Post a Comment