2017-04-30

Гарохавая гiсторыя

Добрай нядзелькi!
Мой агарод на падваконнi расце i зелянее :) Што мяне радуе.
Гэтым годам адкрыццём стаў зялёны гарох. Сушаны. Тут летам гарох у струках вельмi папулярны перакус. Прадавалi яго па 5 эўра за лiтар... струкоў... Мясцовы, гарантавана салодкi i смачны. А цяпер прадаецца сушаны каля 1,36 эўра/кг.

Вось яго мы актыўна ўжываем. Замочваю на ноч, а ранiцай як свежы. З'ядаем у асноўным сырым, бывае вару кашу, раблю катлеткi. Смачна i так, i так.

А тут трошкi ператрымала гарох у вадзе, а ён прарос. Вось i расце цяпер. Я яго падразаю на бутэрброды. Смачнае такое зяленiва! I шмат яго нарастае, а што абрэзанае, тое адрастае наноў. 
Карацей, вельмi добра мець такое карыцца гароху на кухнi.


Яшчэ раблю смакату адну - хатнi кефiр з экалягiчнага малака. На лiтар малака дадаю адну пiлюлю кiсламалочных бактэрый, якiя тут прадаюцца ў аддзеле здаровага харчавання. За ноч сквашваецца густы кефiр. Потым ужо лыжка такога кефiра iдзе як закваска для свежай партыi малака :) 

Проста п'ем гэты кефiр, робiм смузi з бананам i свежай мятаю...

А яшчэ дадаю зялёную цыбульку.... О, гэта салодкiя успамiны дзяцiнства! Ды з гарачаю бульбаю... i нiякiх дэлiкатэсаў ня трэба! 😉


А сёння з кашаю ела. Кефiр, цыбулька зялёная i ржаная каша з рыбаю... Можна пачынаць дзень :) 
Цудоўнага дню i добрага настрою! 

No comments:

Post a Comment