Добрай раніцы!
Чамусьці сняданкі цяпер, бліжэй да восені, сталі больш утульнымі. Магчыма часу стала больш, магчыма дождж на вуліцы так збліжае, але снедаць у суботу стала яшчэ прыемней і смачней :)
Чамусьці сняданкі цяпер, бліжэй да восені, сталі больш утульнымі. Магчыма часу стала больш, магчыма дождж на вуліцы так збліжае, але снедаць у суботу стала яшчэ прыемней і смачней :)
...
І вось учора на сняданак была прыгатаваная паста з крэветкамі пад сметанковым соўсам.
Што і як:
- Макароны адварыць так, каб былі яшчэ трошкі цвёрдымі.
- Крэветкі адварыць у кіпні 5 хвілін, абдаць халоднай вадой і пачысціць (мае крыветкі трэба было чысціць).
- На патэльні нагрэць аліўкавы алей, дадаць некалькі маленькіх кавалачкаў цертага мускатнага гарэху і чорнага перцу. Смачыць крэветкі хвілін 5-7.
- Крэветкі перакласці ў глыбокую міску, дадаць некалькі рэзаных на чацвярцінкі памідораў.
- На патэльні, дзе смажыліся крэветкі, зрабіць соўс: выліць на патэльню 300-350 г вяршкоў (у мяне былі 10% тлустасці), дадаць 50 г тварожнага сыру (быў сыр "Натура"). Пастаянна мяшаць лыжкай. Так гатаваць, пакуль соўс не пачне гусцей: хвілін 5. Затым адразу выкласці макароны, каб яны маглі датушыцца ў вяршках. Гэта зойме меньш 5 хвілін. Як толькі соўс стаў вельмі густым (або макароны ўсю вадкасць ўзялі ў сябе), можна здымаць з вагню.
- І перакласці макароны ў міску з крэветкамі і памідорамі. Добра перамяшаць.
- Можна снедаць.
І як звычайна, сняданак дапоўніў сок з аранжыкаў. Смачныя вітамінкі :)
Ну а я паскакала далей, трэба разабрацца з 40 кг грушаў, каля 20 кг яблыкаў. Добра, што памідоры ўжо скончыліся. І апошнія загатоўкі вось-вось таксама пераедуць з хаты на холад у склеп.
Цудоўнага настрою і добрага адпачынку!
Застаўся апошні тыдзень лета...
No comments:
Post a Comment