Вітаю і віншую з надыходзячым вясновым святам!
Няхай вясна прынясе цудоўны настрой, мора кветак і цеплыню!
І можна ласавацца смачнымі пірожанкамі ( адзін знаёмы назваў іх Катрынкамі :). Смачна есці!
Няхай вясна прынясе цудоўны настрой, мора кветак і цеплыню!
Якраз да свята зацвіла яшчэ адна пеларгонія. Такі пяшчотны колер, якраз добра пасуе да маіх сённяшніх капкейкаў.
Начынне капкейкаў: кавалачкі свежых бананаў, разынкі, свежыя журавіны.
Упрыгожаны пірожанкі крэмам з тварагу і сухімі журавінамі, змоланымі ў мельнічцы.
На 24 шт. спатрэбіцца:
- 330 г мукі
- 1 ч.л. соды
- 4 яйкі і 2 жаўткі
- 140 мл малака
- 250 г сметанковага масла
- 200 г цукру
- 1 банан
- горстачка свежых журавін (марожаныя журавіны размарозіць) і горстачка разынак (заліць кіпнем на некалькі хвілін, прасушыць)
- горстачка сушаных журавін, змалоць іх у мельнічцы для кавы
Узбіваем масла з цукрам, затым па адным дадаем яйкі і жаўткі.
Асобна змешваем муку з содай і дадаем сухую сумесь да масла.
У апошнюю чаргу дадаем малако.
Пасля можна дабавіць кавалачкі банана, разынкі, журавіны. Або нейкія іншыя фрукты-ягады.
Пекчы ў духоўцы (папярэдне разагрэтай да 180 град. С) прыблізна каля 20 хвілін. Праверыць ці свякліся шмажкай.
Пасля таго, як капкейкі астынуць. Можна і ўпрыгожваць крэмам або шакаладам.
Для крэму з тварагу нам спатрэбіцца:
- 300-400 г мяккага тваражку ( можна з крамы, можна хатні працерці праз сіта). Калі тварог сухі, трэба дадаць пару лыжак смятаны
- цукровая пудра (на свой густ, я клала брыблізна 3-4 ст.л)
- 1/4 палачкі ванілі (змалоць з цукрам у пудру)
І можна ласавацца смачнымі пірожанкамі ( адзін знаёмы назваў іх Катрынкамі :). Смачна есці!
Вось так мы пачалі сустракаць першае свята вясны.
Са Святам :)
No comments:
Post a Comment