Вітаю!
Столькі ўсяго адбываецца ў маім жыцці, што паспець за гэтым проста не атрымліваецца :)
Вось ўжо нядзелька, а ў мяне толькі аповед пра сняданак і маленькае падарожжа ў Вільню, але вельмі смачнае...
Спачатку пра сняданак...
У нас марозы ў ночы, апошнія дзень-два было -10. Таму на сняданак трэба сілкавацца добра, тым больш што субота ў нас дзень спраў па хаце-гаспадарцы. І на сняданак у нас былі самаробныя пельмені з хатняй курыцы, качкі і цяляціны. Але ж гэта не цікава фатаграфаваць і пісаць тут...
Таму вырашана было прыгатаваць смятаннік на дэсэрт.
Што і як:
Для цеста:
Самае цікавае нас чакала ў Ікеі. Вельмі мне падабаецца гэтая крама, усё практычнае і вельмі добра прадуманае. Прыгожая мэбля, прыгожы посуд. Усё вельмі прыгожае і цікавае...
Фотаздымкі ніжэй гэта пацвярджаюць: палічкі для кухні.
Набылі і сабе штосьці з гэтага, пазней выкладу фотаздымкі нашай кухні.
Прыгожа, што сказаць. І вельмі зручна, ужо праверана на сабе.
Вось у нейкіх маленькіх падарожжах, справах і прайшоў яшчэ адзін тыдзень, яшчэ адныя выходныя. Таму жадаю лёгкага працоўнага тыдню і цудоўнага настрою :)
Столькі ўсяго адбываецца ў маім жыцці, што паспець за гэтым проста не атрымліваецца :)
Вось ўжо нядзелька, а ў мяне толькі аповед пра сняданак і маленькае падарожжа ў Вільню, але вельмі смачнае...
Спачатку пра сняданак...
У нас марозы ў ночы, апошнія дзень-два было -10. Таму на сняданак трэба сілкавацца добра, тым больш што субота ў нас дзень спраў па хаце-гаспадарцы. І на сняданак у нас былі самаробныя пельмені з хатняй курыцы, качкі і цяляціны. Але ж гэта не цікава фатаграфаваць і пісаць тут...
Таму вырашана было прыгатаваць смятаннік на дэсэрт.
Што і як:
Для цеста:
- 150 г сметанковага масла
- 60 г карычневага цукру
- 2 яйкі
- 220 г мукі з цэльнага зерня
Масла павінна быць пакаёвай тэмпературы, каб было лёгка замясіць цеста. Разцерці масла з цукрам, дадаць яйкі, перамяшаць. Затым дадаць муку і замясіць цеста.
Выкласці ў форму. І пекчы пры 200 градусах С 10-12 хвілін.
Для начыння:
- 300 г смятаны
- 3 яйкі
- 75 г карычневага цукру
- 40 г кукурузнага крухмалу (або 20 г крухмалу бульбы)
- натуральная ваніль
Яйкі ўзбіць з цукрам і ваніллю.
Дадаць крухмал, перамяшаць. Затым дадаць смятану. Перамяшаць.
Перакласці на гарачае цеста, насыпаць журавін (на свой густ) і пекчы, зменшыўшы нагрэў да 170 градусаў С каля 40-50 хвілін.
І можна снедаць :) Смачна есці!
Нашае маленькае падарожжа ў Вільню было звязана з набыццём неабходных рэчаў.
І вельмі смачны чакаў сняданак: штрудзель з макам і кава Латэ з цынамонам...
І да самага вечара есці не хацелася, хоць і прыйшлося пабегаць па крамах, каб усё знайсці, што хацелі.
Самае цікавае нас чакала ў Ікеі. Вельмі мне падабаецца гэтая крама, усё практычнае і вельмі добра прадуманае. Прыгожая мэбля, прыгожы посуд. Усё вельмі прыгожае і цікавае...
Фотаздымкі ніжэй гэта пацвярджаюць: палічкі для кухні.
Набылі і сабе штосьці з гэтага, пазней выкладу фотаздымкі нашай кухні.
Прыгожа, што сказаць. І вельмі зручна, ужо праверана на сабе.
Вось у нейкіх маленькіх падарожжах, справах і прайшоў яшчэ адзін тыдзень, яшчэ адныя выходныя. Таму жадаю лёгкага працоўнага тыдню і цудоўнага настрою :)
No comments:
Post a Comment