Вітаю-вітаю!
Апошнія дні я прачынаюся з думкамі пра сняданак. І гэта ня проста таму, што чалавек хоча есці, а таму што сняданак смачны :) Я хуценька займаюся хатнімі справамі, ёгай і бягу снедаць... Звычайна снедаць атрымліваецца каля 11-12 гадзінаў дня. Таму суп для такога сняданка вельмі добра падыходзіць, таму што праз некалькі гадзін ужо можна абедаць :)
Запрашаю! Суп з гарбуза :)
Як я ўжо шмат разоў пісала, супы я вельмі люблю, асабліва такія густыя, з сухарыкамі з хатняга хлеба.
А гэты суп увогуле падымае настрой, таму што вельмі прыгожы колер і багатыя водары мускату і гваздзікі, хатняга перцу і кропу.
Што і як:
А я пайду, у мяне яшчэ засталася адна талерка супу... Нельга, каб такая смаката прападала :)
Апошнія дні я прачынаюся з думкамі пра сняданак. І гэта ня проста таму, што чалавек хоча есці, а таму што сняданак смачны :) Я хуценька займаюся хатнімі справамі, ёгай і бягу снедаць... Звычайна снедаць атрымліваецца каля 11-12 гадзінаў дня. Таму суп для такога сняданка вельмі добра падыходзіць, таму што праз некалькі гадзін ужо можна абедаць :)
Запрашаю! Суп з гарбуза :)
Як я ўжо шмат разоў пісала, супы я вельмі люблю, асабліва такія густыя, з сухарыкамі з хатняга хлеба.
А гэты суп увогуле падымае настрой, таму што вельмі прыгожы колер і багатыя водары мускату і гваздзікі, хатняга перцу і кропу.
Што і як:
- 1 кг гарбуза, пачысціць ад скурак і насення, парэзаць на кавалкі і пакласці ў каструлю;
- булён з цяляціны (столькі, колькі змесціцца ў каструлю з гарбузом, каб той зварыўся);
- цыбуля-шалот - 4-5 маленькіх цыбулінак пачысціць, дробна парэзаць і смажыць у глыбокай патэльні-каструлі на аліўкавым алеі і сметанковым масле;
- сушаны салодкі хатні перац, сушаны кроп і пара зярняткаў духмянага перцу змалоць і дадаць да цыбулі, пакінуць астываць;
- мускатны гарэх і тры гваздзікі;
- вяршкі, 23 % тлустаці - каля 100 мл.
Гарбуз заліць булёнам і варыць да мяккасці. Затым змалоць блэндэрам у пюрэ.
Тым часам пасмажыць цыбулю, каб яна заставалася белай, але стала мяккай, дадаўшы маленькую лыжку сметанковага масла. Гэта дасць супу прыемны водар.
Дадаць да цыбулі звараны і змелены ў пюрэ гарбуз, яшчэ раз пракруць блэндэрам і варыць, пакуль не пачне кіпець. Затым зменшыць нагрэў, дадаць вяршкі, мускатны гарэх, гваздзіку і пасаліць на свой густ.
Варыць яшчэ хвілін 15-20.
Тым часам можна прыгатаваць сухарыкі:
- разагрэць патэльню з кропляй аліўкавага алею;
- 2-3 лусты белага хлеба парэзаць на кавалкі і акуратна смажыць на патэльні з двух бакоў, каб не згарэлі :);
- затым пасыпаць сырам Груйер, перамяшаць і выкласці на талерку. Іначай на гарачай патэльні будуць працягваць смажыцца.
Выкласці суп у талеркі, дадаць сухарыкі і можна адразу частавацца :) Смачна есці!
А я пайду, у мяне яшчэ засталася адна талерка супу... Нельга, каб такая смаката прападала :)
Смачных супоў і добрага настрою :)
No comments:
Post a Comment