Вітаю-вітаю :)
Які добры сёння дзень, сонечны, марозны, прыгожы... І водар свежага хлеба лятае па хаце...
І сняданак павінен быць такім жа, таму запрашаю!
Посныя аладкі на заквасцы. Калі ласка!
Звычайна, калі я пяку хлеб, застаецца частка закваскі і ржаной, і пшанічнай. Муку для закваскі я выкарыстоўваю самую якасную, таму шкада выкідаць такі скарб. Таму на гэтых рэштках закваскі замешваю аладкі або наліснікі.
Які добры сёння дзень, сонечны, марозны, прыгожы... І водар свежага хлеба лятае па хаце...
І сняданак павінен быць такім жа, таму запрашаю!
Посныя аладкі на заквасцы. Калі ласка!
Звычайна, калі я пяку хлеб, застаецца частка закваскі і ржаной, і пшанічнай. Муку для закваскі я выкарыстоўваю самую якасную, таму шкада выкідаць такі скарб. Таму на гэтых рэштках закваскі замешваю аладкі або наліснікі.
Проста да той закваскі, якая засталася, дадаю муку, ваду, цукар (калі гэта посныя аладкі) або яйкі, малако, муку, цукар (калі звычайныя), і замешваю цеста: больш густое на аладкі (павінна пастаяць пры пакаёвай тэмпературы і павялічыцца ў два разы). І вадкае, як ня тлустая смятана, на наліснікі. І пяку на патэльні з аліўкавым алеем.
І можна снедаць з варэннем, мёдам, свежымі журавінамі. Або смятанай ці ёгуртам, калі пост скончыўся :)
Смачна есці!
І цудоўных выходных :)
No comments:
Post a Comment